Veri Depolama çözümlerinde kalite neden önemli? Uygun fiyata kaliteli çözümler bulabilir misiniz?

24.06.2021

Dijitalleşen ve tamamen veriye dayalı hâle gelen günümüz iş dünyasında veri depolama çözümlerinin kalitesi oldukça önemlidir

demo merkezi

Dijitalleşen ve tamamen veriye dayalı hâle gelen günümüz iş dünyasında veri depolama çözümlerinin kalitesi oldukça önemlidir. Sahip olduğunuz iş modeline dair tüm bileşenlerin sürdürülebilir biçimde çalışmaya devam etmesi için verilerinizi birçok farklı açıdan iyi şekilde muhafaza etmeniz gerekir. Nitekim herhangi bir veri depolama çözümünün kaliteli olmasının zorunluluğu doğrudan veri kavramının tabiatıyla ilgilidir.

Veri Depolama
Kurumsal bilgi yönetimini sağlayan temel dijital çözüm olarak karşınıza çıkan veri depolama, bilginin yaşam döngüsünün kesintiye uğramadan erişilebilir, denetlenebilir ve kontrol edilebilir olmasını sağlayan sistemler olarak tanımlanabilir. Şirketiniz ile ilgili çok sayıdaki enformasyonun saklanması, sınıflandırılması ve korunmasını mümkün kılan kaliteli veri depolama çözümlerinin yardımıyla veri akışı hiçbir şekilde kesintiye uğramaz.
Kaliteli bir veri depolama çözümü için öne çıkan farklı sistemler söz konusudur. Sanal depolama olarak da bilinen bulut depolama ve hibrit depolama (karma bulut), akıllı veri depolama çözümleri içinde dikkat çeken sistemler arasında yer alır.

Veri Kalitesi ve Kaliteli Veri Depolama Çözümü Arasındaki İlişki


Veri kalitesi, ham hâldeki verinin işlenebilirlik ve yönetilebilirlik kapasitesini işaret eder. Kaliteli bir veri depolama çözümü, yüksek kaliteye sahip veri yığınlarının şirketinizin iş modelinin, stratejik sistemlerinin ve hem şirket içi hem de şirket dışı karşılıklı ilişkilerinin eksiksiz, güçlü bir yapıya kavuşmasını sağlar. Sadece tüm verilerin entegre biçimde ve tam kapasite kullanılmasını kolaylaştırmakla kalmayan kaliteli bir veri depolama çözümü, şirketinizle ilgili konularda karar alma kabiliyetinizi de önemli ölçüde etkiler.

Veri Depolamada Kalite Neden Önemlidir?


Kaliteli bir veri depolama çözümü; veri yönetimi, veri taşıma ve analitik veri işleme süreçlerinin tamamına doğrudan etki eder. Öncelikle veri yönetimini işlevsel şekilde yapabilmek için kaliteli bir veri depolama çözümüne gereksinim duyduğunuzu unutmamalısınız.
Kurumsal verilerin gelirleri artırmak, operasyonel giderleri azaltmak ve iş riskini en aza indirmek amacıyla kullanılmasını kapsayan veri yönetimi, kaliteli depolama çözümünün temel unsurlarından biridir. Başarılı bir veri yönetim sürecine sahip olmak için herhangi bir şekilde veri kaybı yaşamamanız ve veri manipülasyonunu engellemeniz gerekir. Bunun en temel yolu da verilerinizi kaliteli bir depolama sistemine emanet etmekten geçer.
Veri depolama çözümlerinde kalitenin önemli olmasının nedenlerinden biri de veri taşımanın işlevsel hâle getirilmesiyle ilgilidir. Veri geçiş süreçlerini, başta bulut bilişim tabanlı hizmetler olmak üzere, farklı bileşenler yardımıyla işlevsel kılmak güvenlik riskini önemli ölçüde azaltır. Veri taşıma işlemlerinin başarıyla tamamlanması için de verilerinizi muhafaza ettiğiniz veri tabanlarının kaliteli ve güvenli çözümler sunması bir hayli önemlidir.
Analitik işleme aşamasının ilk adımı veri depolamanın kapsamındadır. Şirketinize ait verilerin yararlı iç görüler yaratabilecek şekilde işlenebilmesi için kaliteli araçların kullanıldığı veri depolama çözümlerinden yararlanmalısınız. Söz konusu aşama veri yığınlarına dair sorunların ve olası güvenlik tehditlerinin tespitini de kolaylaştıracağı için tüm süreci kontrol ederken arka plandaki veri depolama çözümünüzün sizi yarı yolda bırakmayacağından emin olmanız önerilir.
Verilerinizi güvenli biçimde muhafaza etmek yönetim, taşıma ve analiz süreçlerinin doğru uygulanması için temel gereklilik konumundadır. Veri güvenliğini en iyi şekilde sağlamanın yolu da veri depolama çözümlerinde daima kaliteye başvurmaktan geçer.

Kalite Hangi Avantajları Beraberinde Getirir?


Veri depolama çözümlerinde kaliteden ödün vermemeniz şirketiniz için birçok farklı avantaja sahip olmanızı sağlar. Her şeyden önce kaliteli bir veri depolama sistemi, gereksinim duyduğunuz depolama alanını herhangi bir kayıp olmadan tam kapasite ile ortaya koyar.
Kullanılabilirlik, kapasitenin etkin kullanımı, performans, yedekleme, iş sürekliliği ve bulut bilişim aracılığıyla yapılacak sanallaştırmalar kaliteli bir veri depolama çözümünün sunduğu temel faydalar arasında sayılabilir. Sanallaştırma lisans maliyetlerinde avantaj sunup iş sürekliliğinde yüksek verim elde etmenizi kolaylaştırır. İlgili yöntem sayesinde sanal veri depolarınızı hiçbir fiziksel ortama ihtiyaç duymadan kesinti olmaksızın yönetebilirsiniz.
Kaliteli bir veri depolama çözümü performansı üst seviyeye çıkaracak şekilde tasarlanır. Daha fazla kullanılabilir alan sunan kaliteli çözümler, âtıl kapasitelerin önüne geçerek mevcut kapasiteden daha etkin şekilde yararlanılmasını mümkün kılar. Ayrıca kaliteli bir veri depolama çözümünün sunduğu gelişmiş yedekleme imkânı da olağanüstü durum kurtarma başta olmak üzere, farklı kriz anlarında şirket verilerinizin güvende olmasını kolaylaştırır.
Öte yandan veri depolama çözümünde kalite, iş gücü kaybı yaşama ihtimalinizi de ortadan kaldırır. İş sürekliliği vadetmek amacıyla geliştirilen çözümler, veri depolama sisteminizde bir sunucunun devre dışı kalması durumunda hemen diğer sunucuyu devreye sokar. İkinci sunucu üzerinden işlemlerinizi gerçekleştirmeye devam ederken ilk sunucunun bakım faaliyetleriyle de ilgilenebilirsiniz.

Bulut Depolama ve Veri Depolama Kalitesi


Bulut depolama (sanal depolama), verilerinizi, üçüncü bir tarafın sağladığı şirket dışı bir sanal depolama sistemine internet protokolü veya domestik bir ağ üzerinden aktarmanıza imkân tanıyan bir veri depolama çözümüdür. Bulut depolamada şirket verileriniz üçüncü şahıslar tarafından hiçbir şekilde değiştirilemez, manipüle edilemez ve paylaşılamaz.
Kaliteli bir bulut depolama çözümü ölçeklenebilirlik, maliyet tasarrufu, farklı konumlardan erişim, hata kurtarma ve sorun giderme gibi birçok avantajı da beraberinde getirir. Bulut depolama sistemleri aracılığıyla verilerinizi güvenli biçimde muhafaza edebileceğiniz, çeşitli konumlar arasında paylaşabileceğiniz ve ticari açıdan desteklenen, kurumsal bir veri depolama çözümüne sahip olursunuz.
Bulut tabanlı sistemler aracılığıyla uygulanan bulut depolama sistemleri, dijitalleşen iş dünyasında gelişmiş ve işlevsel veri tabanlarına sahip olmanın en iyi yöntemlerinden biridir. Yönetim, taşıma, analiz, kontrol ve denetim mekanizmalarının aksamadan çalışmasını sağlayan bulut depolama, yeni nesil veri depolama çözümlerinde kaliteyi temsil eder.
Maliyet avantajı ortaya koyan bulut veri depolama çözümlerinde kalite iş süreçlerinizin aksamasının önüne geçer. Gelişmiş güvenlik önlemleri sunmanın yanı sıra hata düzeltme şansı vermesiyle de dijital yönünü güçlendirmek isteyen şirketlerin sıkça tercih ettiği bulut depolama çözümleri, müşterilerinize iyi hizmet vermenize yardım eder. Bulut tabanlı sistemler kaliteli bir veri depolama çözümü arayışınıza tam anlamıyla cevap verir.
Bulut (Genel bulut) ve özel bulut sistemlerinin özelliklerini bir arada sunan hibrit depolama, ilgili sistemlerin entegre şekilde çalışmasını kolaylaştıran bir bulut depolama çözümüdür.
Hibrit bulut ile farklı bulut servisleri arasında veri yığınlarını bir araya getirebilir, şirketinizin tüm verilere otomatik olarak erişim sağlamasına yardım edebilir ve daha iyi yönetilen bir BT sistemi yaratabilirsiniz. Özel bulut ise özel bir iç ağ aracılığıyla belirli kullanıcılarla paylaşılan veri depolama hizmetini kapsar.

Uygun Fiyata Kaliteli Çözümler

Redington Türkiye’nin Hitachi ile kurduğu iş birliği neticesinde orta ölçekli işletmelere Hitachi kalitesini uygun fiyata sunduğu depolama çözümü yeni E Serisi, %100 veri uygunluğu garantisi ortaya koyar. Hitachi E Serisi, dört kata kadar daha hızlı sorun giderme kapasitesine sahiptir. Siz de her bir GB için Data Verimliliği (ADR) ortaya koyan ve verinizi dörtte bir oranında küçültme garantisi veren Hitachi Virtual Storage Platform (VSP) Yeni E Serisi veri depolama çözümümüzden yararlanmak için bizimle iletişime geçebilir ve ücretsiz demo sürümüne hemen başvurabilirsiniz.