Trend Micro'dan Uyarı: 2018’de Beklenen Siber Tehditler

06.01.2018

Distribütörü olduğumuz ve siber güvenlik çözümlerinin dünya çapındaki lideri Trend Micro, kuruluşları ve kamu kurumlarını 2018 yılında karşılaşabilecekleri siber tehditlere karşı uyarıyor!

1

Distribütörü olduğumuz ve siber güvenlik çözümlerinin dünya çapındaki lideri Trend Micro, kuruluşları ve kamu kurumlarını 2018 yılında karşılaşabilecekleri siber tehditlere karşı uyarıyor! İşte, 2018 yılında karşımıza çıkması beklenen siber saldırılara yönelik Trend Micro raporu...

Trend Micro tarafından yayınlanan ve 2018 yılı siber saldırı beklentilerini ortaya koyan rapora göre şirketlerin ajandasında Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun getireceği yükümlülükler ilk sırada yer alacak. Diğer yandan bilgi ve operasyonel teknolojilerin yakınlaşmasıyla beraber, kurumsal uygulamalar ve platformlar yoğun bir manipülasyon ve güvenlik açığı riskiyle karşı karşıya kalacak. Buna ek olarak, siber suçlular IoT ekosistemindeki güvenlik standardının yakalanamamasını kendi amaçları lehine kullanmaya devam edecekler. Ransomware ise 2018 yılında da siber saldırganların en önemli tercihleri arasında yer almaya devam edecek. 2017’deki birçok yıkıcı siber saldırı, çok daha önceden fark edilip, önüne geçilebilecek güvenlik açıklarından kaynaklandı. Kurumsal saldırı alanlarının genişlemesi ve buna bağlı olarak çoğalan güvenlik açıkları sebebiyle bu alandaki saldırılarda 2018 yılında da artış yaşanması bekleniyor.

Sistemler Manipülasyon Riskiyle Karşı Karşıya

Siber saldırganların önümüzdeki yıl, geleneksel güvenlik sistemlerinde karmaşa yaratmak amacıyla “Machine Learning”e yani Makine Öğrenmesi’ne yönelmeleri bekleniyor. Endüstri 4.0’ın sanal-fiziksel sistemleri ve üretim süreçlerini giderek daha da birbirine bağlı ve yazılımlara tanımlı hale getirmesiyle beraber, bu alandaki riskler de yeniden tanımlanacak. Operasyonel dönüşümü gerçekleştirmek için hazır hale getirilen üretim ağına, sistemin manipüle edilmesi yoluyla, operasyonel aksaklıklara ve zararlara yol açmayı amaçlayan kötü niyetli aktörlerce sızılabileceği öngörülüyor. Diğer yandan dijital ikizin aslının da manipüle edilerek, aslında değiştirilen üretim sürecinde, herhangi bir değişim yapılmamış gibi görünmesini sağlayan siber suçlular, kendilerine yeni kazanç kapıları açabilecekler.

IoT Endüstrisinde Standardizasyon

Siber suçlular, IoT dünyasını farklı yollarla kendi amaçları için kullanmaya devam edecekler. Pazara yeni giren cihazların gereken güvenlik regülasyonlarına ve endüstri standartlarına göre geliştirilmemesi, olası artışın en temel nedeni olarak dikkat çekiyor. İlerleyen süreçte, özellikle insansız hava araçları, sağlık hizmeti cihazları ve ses cihazları hacklenerek, siber saldırganların kendi amaçları için kullanılacak. 2018 yılında IoT üzerinden gerçekleştirilen “bio-hacking” özelinde de artış yaşanması bekleniyor. Siber saldırganlar, fitness bantları, giyilebilir kalp monitörleri, biometrik hareket sensörleri ve hatta kalp pilleri üzerinden de saldırı gerçekleştirerek hayati problemlere neden olabilecekler.

Bütünleşik Güvenlik Yaklaşımı ile Tam Koruma

2017 Global Mükemmellik Ödülleri’nde bulut güvenliği kategorisinde altın madalyanın sahibi olan Trend Micro, Bütünleşik Güvenlik Yaklaşımı ile kuruluşlara tam koruma vaat ediyor.

Trend Micro, “Bütünleşik Güvenlik Yaklaşımı” (Connected Threat Defense) ile gelişmiş kötü amaçlı yazılımların ve hedefli saldırıların daha iyi ve daha hızlı tespitine, analiz edilmesine, önlenmesine ve bu tehditlere karşı aksiyon planı oluşturulmasına olanak tanıyan çok katmanlı bir güvenlik yaklaşımı sunuyor. Aynı zamanda kurumsal ağlara daha fazla şeffaflık ve kontrol de getiriyor. Sektöre yön veren otoritelerden de takdir toplayan Trend Micro, 2018 yılına, artık alışkanlık haline getirdiği Gartner Magic Quadrant liderler kategorisinde yer alarak başladı.

Ödüllü XGen Teknolojisi

Saldırı Tespit ve Önleme Sistemleri alanında liderler kategorisinde bulunan Trend Micro, bu başarısını XGen teknolojisine borçlu. XGen, sanal yamalama ve makine öğrenimi gibi özellikleri sayesinde kurumlara ve şirketlere, nesiller arası geçiş yapabilen ve bütünleşik bir güvenlik anlayışı sunuyor. Geçtiğimiz yılda da “Gartner Magic Quadrant Saldırı Tespit ve Önleme Sistemleri” sıralamasında liderliği kimseye bırakmayan Trend Micro, yine 2017 Global Mükemmellik Ödülleri’nde de bulut güvenliği kategorisinde altın madalyanın sahibi olmuştu. NSS Labs’ın her yıl açıkladığı performans sonuçlarına göre Trend Micro’nun ‘false’ pozitiflik oranının yüzde 1.32’den binde 12’ye düşmesi ve yüzde 99.99 güvenlik etkinlik oranı yakalaması neredeyse mükemmel bir sonuç ortaya koyuyor.