Splunk, Phantom'ı Satın Almaya Karar Verdi

06.01.2018

Makine verilerinden bu yana yenilikleri ilk ortaya koyan Splunk Inc. bugün Güvenlik, Orkestrasyon, Otomasyon ve Tepki(SOAR)’de lider olan Phantom Cyber ​​Corporation'ı satın almak için kesin bir anlaşma yaptığını duyurdu

1

Makine verilerinden bu yana yenilikleri ilk ortaya koyan Splunk Inc. bugün Güvenlik, Orkestrasyon, Otomasyon ve Tepki(SOAR)’de lider olan Phantom Cyber ​​Corporation'ı satın almak için kesin bir anlaşma yaptığını duyurdu. Anlaşmanın şartlarına göre, Splunk, Phantom'a  düzenlemeye bağlı olarak nakit ve hisse senedi olarak ödemesi yapılacak olan, yaklaşık 350 milyon $ 'lık bir satın alma bedeli karşılığında sahip olacak . Satın alma işleminin, mutat kapanış koşulları ve mevzuat incelemelerine tabi olarak 2018'in ilk yarısında tamamlanması bekleniyor. Phantom kurucu ve CEO'su Oliver Friedrichs,  Splunk güvenlik piyasası , kıdemli başkan yardımcısı ve genel müdürü olan Haiyan Song'a rapor sunacak.

Splunk Başkanı ve CEO'su Doug Merritt, “Phantom’un çalışanları ve teknolojisi Splunk’un güvenlik merkezi ve IT’ye yönelik vizyonunu önemli ölçüde genişletiyor ve güçlendiriyor” dedi. “Splunk, müşterilerimizin verilerine yönelik ihtiyaç duydukları cevapları almasına yardımcı olmak için teknolojinin sınırlarını sürekli olarak zorlamaya kararlı. Phantom ile kesin anlaşmaya varmaktan dolayı çok heyecanlıyım ve ekibin Splunk'a kabülünü sabırsızlıkla bekliyorum.”

Phantom Kurucusu ve CEO'su Oliver Friedrichs, “Sourabh Satish ve ben Güvenlik İşlemleri Merkezi analistlerinin rakiplerine karşı güçlü bir avantaj sağlaması için tehditleri otomatik ve hızlı bir şekilde çözümleyecek bir yöntem olarak Phantom'u kurduk,” dedi. “SOAR'’ı sektörün önde gelen büyük veri platformuyla birleştirmek, güvenlik ve IT ekipleri için devrim niteliğinde bir ilerlemedir ve tehditleri ortadan kaldırmak ve işletmeyi devam ettirmek için harcadığı zamanı daha da azaltacaktır. Splunk müşterilerini bu önemli sorunları çözmek için güçlendireceğimiz için çok mutluyuz.”

Analitik Odaklı Güvenlik ve SOAR

SOAR platformları, görevleri otomatikleştirerek, iş akışlarını düzenleyerek, işbirliğini geliştirerek ve kuruluşların olaylara makine hızında yanıt vermesini sağlayarak güvenlik işlemlerinin verimliliğini artırmaktadır. Gartner'a göre, “2020 yılının sonuna kadar, beş kişiden daha fazla bir güvenlik ekibine sahip olan  kuruluşların % 15'i, SOAR araçlarını orkestrasyon ve otomasyon nedenleriyle destekleyecektir ki bugün bu oran % 1'den daha azdır.”

Müşteriler, Splunk® teknolojisini , güvenlik sıkıntısını giderirken olaya verilen tepkiyi hızlandırmak için Güvenlik Operasyon Merkezi (GOM) platformunun ayrılmaz bir parçası olarak düzenleme ve otomasyon için kullanabilecektir. Kombinasyon, Güvenlik İşlemleri ekiplerinin şunları yapmasına yardımcı olacaktır:

• Analitik odaklı güvenlik kullanarak siber savunmayı ilerletmek ve organizasyon riskini azaltmak

• Olaya verilen tepkiyi hızlandırarak daha hızlı yanıt vermek

• Daha akıllı çalışmak , personel ve beceri zorluklarını azaltmak

Güvenlik Ötesi Otomasyon

Splunk platformuna entegre edildikten sonra, IT ekipleri, IT işlemleri için Yapay Zeka (AIOps) dahil olmak üzere geniş bir kullanım yelpazesinde otomasyon zorluklarının çözülmesine yardımcı olmak için bu otomasyon imkanlarından yararlanabilecektir. Gartner'a göre, “2022'ye gelindiğinde, tüm büyük işletmelerin% 40'ı büyük veri ve makine öğrenme işlevselliğini desteklemek için birleştirip;  izleme, hizmet masası ve otomasyon süreç ve görevlerini kısmen de olsa yerine getirecektir, ki bugün %5’in üstündedir.

Işletmenin genel görünümü

Splunk finans direktörü , Dave Conte “Satın alma bedelinin büyük kısmı bilançomuzdan nakit olarak ödenecektir. Toplam öz sermaye bedeli artı Phantom çalışanlarını tutma teşvikleri, bu işlemden elde edilen toplam dilüsyonun yüzde birinden daha azına yol açacağını ”belirtmektedir.

( Kaynak: https://www.splunk.com/en_us/newsroom/press-releases/2018/splunk-agrees-to-acquire-phantom.html )