Şirketiniz İçin Artırılmış Gerçeklik Aygıtını Nasıl Seçmelisiniz?

05.08.2020

Şirketler, domain uzmanlığına, kaliteli donanıma ve kurumsal AR yazılımına sahip olduğunda endüstriyel arttırılmış gerçekliğin başarılı örnekleri görülür

3

Yazar: Greg Kaminsky

Şirketler, domain uzmanlığına, kaliteli donanıma ve kurumsal AR yazılımına sahip olduğunda endüstriyel arttırılmış gerçekliğin başarılı örnekleri görülür. Karmaşık imalat iş akışlarını optimize etmekten, pazarda satış ve pazarlama operasyonlarını güçlendirmeye kadar markanızı farklılaştırmanıza yardımcı olabilecek birçok uygulanabilir AR cihazı vardır.

Artırılmış Gerçeklik Cihazı Değerlendirmeleri

Kullanım Durumları ve Uygulamaları

Farklı kullanım durumları için farklı cihaz gereksinimleri vardır. Bu nedenle ilk aşamada AR’nin firmanız için en fazla değeri nasıl sağlayabileceğini anlamamız gerekir. Cihaz üretimde mi daha fazla değer sağlayacak? Alan hizmetinde mi? Satış ve pazarlamada mı? Maliyet ve kullanılabilirlik her AR cihazı için farklıdır, bu yüzden bir hardware planı yapmadan önce firmanızın bütçesini, güvenlik gereksinimlerini ve gelecekteki AR hedeflerini detaylıca incelemek çok önemlidir.

  • Monteli vs. Taşınan AR

Microsoft HoloLens gibi head-mounted ekranlar (HMD) kullanıcıya sürükleyici, eller serbest bir deneyim sunar. Ancak, giyilebilir bir cihaz, işle ilgili belirli zorlukları çözmek için en iyi seçenek olmayabilir. Bu yüzden öncelikle AR kullanmasını planladığınız kişilerin içinde bulunduğu ortamı göz önüne almalısınız:

  • Güvenliklerini veya görüş alanlarını engelleyen 3D katmanlar olan bir çalışma ortamında mı olacaklar?
  • AR deneyimini yaşarken kask veya koruyucu gözlük takacaklar mı?
  • Güvenlik riskinin en az olduğu eğitim tesisi veya ticari fuar gibi daha kontrollü bir ortamda mı olacaklar?

Diğer bir yandan, tabletler ve cep telefonları uygulamaları, AR kullanmaya başlamanın hızlı, uygun maliyetli bir yoludur. Fakat elde taşınır cihazlar bir kullanıcının aynı anda fiziksel işini yapma kabiliyetini sınırlayabilir.

  • Kullanıcılar çalışma talimatlarına sorunsuz bir şekilde adım adım ses kontrollü erişimi ile yararlanabilir mi?
  • Yoksa kullanıcılar çalışırken iş malzemelerini bir yere bırakabilirler mi?

Bu soruların cevapları, işinizin ne olduğuna ve AR ile nasıl bir çözüm geliştirmeyi planladığınıza bağlıdır.

  • AR Yazılımıyla Uygunluk

Akıllı gözlükler ve diğer AR cihazları iş yapabilme kabiliyetlerinizi arttırabilir, fiziksel ürünlerinizi dijital içeriklerle zenginleştirebilir. Uzmanlarınızın hızlı ve etkili AR içeriği oluşturmasını sağlayan kurumsal bir AR platformuna ihtiyacı vardır. Bu yüzden, AR platformunuzla uyumlu, yazılıma entegre edilmiş sesli komut ve göz izleme özelliklerine sahip bir cihaz seçmek, benzersiz donanım özelliklerinden yararlanmanıza yardımcı olacaktır.

PTC Vuforia gibi donanım agnostik platformları, içerik geliştiricilerine zaten sahip oldukları cihazları kullanma veya seçtikleri yeni cihazları denemede esneklik sağlarken, cihazların ayırıcı özelliklerinden yararlanır. Yani, ilk donanım yatırımınızdan vazgeçmek isterseniz, içerik oluşturmak için en baştan başlamanız gerekmez.

AR Cihazları ile Uyumlu PTC Vuforia

ABI Research kısa bir süre önce, kurumsal AR platformlarının rekabetçi değerlendirmesinde PTC Vuforia’yı “çoklu form faktörleri (monoküler akıllı gözlükler, binoküler akıllı gözlükler, mobil cihazlar, vb.) ve işletim sistemleri (ör. Android, iOS, Windows vb.) için güçlü ve uygun destek” özelliğinden dolayı lider ilan etti.

PTC Vuforia'nın Microsoft HoloLens, RealWear HMT-1 ve Vuzix M300 Akıllı Gözlük gibi cihazlarla neden uyumlu olduğunu keşfedin.