SD-WAN Nedir? Versa Secure SD-WAN Her Ölçekteki Kuruma Nasıl Değer Katar?

07.01.2021

SD-WAN, yazılım tarafından tanımlanan geniş alan ağı olarak ifade edilir. Bu geniş alan ağlarını yöneten bir yazılım yaklaşımıdır.

CLOUD COMPUTING

Versa, son yıllarda SD-WAN olmak üzere farklı çözümlerle işletmelere değer katmaya devam etmektedir. Şirket özellikle WAN uç çözümleri sayesinde ağların güvenliğini sağlamaya odaklanmıştır. SD-WAN da şirket tarafından sunulan çözümler arasında yer alır. Versa Secure SD-WAN ise ölçekten bağımsız olarak birçok işletmeye değer katarak yüksek ağ güvenliği ve ağ bağlantısı sağlamaya yardımcı oluyor.          

SD-WAN Nedir?

SD-WAN, yazılım tarafından tanımlanan geniş alan ağı olarak ifade edilir. Bu geniş alan ağlarını yöneten bir yazılım yaklaşımıdır. Aynı zamanda uygulama kolaylığı, merkezi olarak yönetilebilme ve maliyetlerin azaltılması gibi faydaları da bünyesinde barındırır. 

Yazılım tarafından tanımlanan geniş alan ağı, veri merkezleri arasındaki bağlanabilirliği, yönetimi ve hizmetleri yönetmek için yazılımın gücünden faydalanır. Aynı zamanda uzaktan bağlantılar ve bulut sistemleri arasındaki bağlanabilirlik, yönetim ve hizmet yönetimini de sağlayabilir. Uygulama sırasında mevcut router yapısı kullanılabileceği gibi sanal müşteri tesisi ekipmanları (vCPE) da kullanılabilir. 

SD-WAN’ın en önemli özelliklerinden biri MPLS’den LTE’ye kadar birden fazla bağlantıyı yönetme yeteneğidir. Bu çözümü yönlendiren temel prensip ise büyük şirketlerin yeni şube ofisleriyle bağlantı kurma süreçlerini basitleştirmekten geçiyor. Böylece yeni eklenen şubelerde bulunan veriler daha iyi yönetilebiliyor. 

Versa Secure SD-WAN Her Ölçekteki Kuruma Nasıl Değer Katar?

Versa Secure SD-WAN çözümü, baştan sona entegrasyon olacak şekilde sıfırdan inşa edilmiş bir çözümdür. Bu nedenle bu çözüm işletmelerin ihtiyaçlarına göre düzenlenerek entegre edilebiliyor. Ortalama bir SD-WAN ile karşılaştırıldığı zaman Versa Secure SD-WANkendine has üstün özelliklere sahip. 

Bu çözümün diğer çözümlere göre üstün olmasının ana nedenlerinden biri kontrol panelinin detaylı olmasıdır. Bindirme güvenlik tünellerinin nasıl yapıldığı, kontrol trafiğinin nasıl ayrıldığı, tüneldeki trafiğin nasıl soyutlandığı gibi soruların yanıtları panel üzerinden açıkça görülebilir. Ayrıca çözümde endüstri tarafından kabul edilen MP-BGP’nin IPSec güvenliğini korurken hızlı yönlendirmeyi nasıl yaptığında dair de detaylar yer alıyor.  

Genel olarak baktığımızda Versa Secure SD-WAN çözümleri işletmelerin ölçeğinden bağımsız olarak ihtiyaçları ele alacak çözümler sunuyor. Aynı zamanda yukarı yönlü ölçeklenme kolaylığı da küçük ve orta ölçekli işletmeler için bu güvenlik çözümünü ideal hale getiriyor.