Neden UEM (Unified Endpoint Management ) çözümü kullanmalısınız?

26.09.2021

UEM; “Unified Endpoint Management” teriminin baş harflerinin kısaltmasından oluşmuştur ve Türkçeye “Birleşik Uç Nokta Yönetimi” olarak çevrilebilir.

1

Neden UEM (Unified Endpoint Management ) çözümü kullanmalısınız?

UEM; “Unified Endpoint Management” teriminin baş harflerinin kısaltmasından oluşmuştur ve Türkçeye “Birleşik Uç Nokta Yönetimi” olarak çevrilebilir. Bunun anlamı, birden fazla türdeki işlev yönetiminin tek bir konsolda birleştirilmesidir.
UEM Çözümü Nedir?
UEM, bir kuruluş içindeki tüm uç nokta cihazlarını merkezi bir konumdan yönetmeye yönelik şemsiye bir yaklaşımdır. Genel olarak tipik bir Birleşik Uç Nokta Yönetimi çözümü;

  • Güvenlik güncellemeleri,
  • Otomatik donanım ve yazılım envanter takibi,
  • Günlük kaydı,
  • Mobil cihaz yönetimi,
  • Yazılım ve işletim sistemi dağıtımı,
  • İş istasyonu uzaktan kontrol seçenekleri,
  • Yazılım lisans yönetimi gibi farklı işlevlerin hızlı, kolay ve bütünleşik yönetimini sağlar.

Bir UEM aracı; Windows, Mac veya Linux temelli çeşitli cihazları yönetebilir.

UEM Çözümünü Neden Kullanmalısınız?

UEM, birden fazla platformda bulunan farklı yazılımlar arasındaki karmaşık entegrasyonlara son verir. Böylece analiz ve raporlarınızı farklı kaynaklardan gelse de çok daha kolay derleyebilir, karşılaştırabilir ve daha net bir değerlendirme yapabilirsiniz.
Birleşik Uç Nokta Yönetimi platformu, kullanılan farklı cihazların ya da uygulamaların çok daha uyumlu ve hızlı çalışmasını sağlar. Başka bir deyişle, UEM çözümleri ile ilk kullanımdan itibaren tüm cihazların entegrasyonunu yapabilir ve söz konusu cihazları hızlı bir şekilde kullanıma hazır hale getirebilirsiniz.
UEM, tüm yazılımlarınızı korur ve şüpheli etkinlikleri izlemenizi kolaylaştırır. UEM çözümleri ile korsan yazılımlara, siber saldırılara ya da güvenlik açıklarına karşı daha korunaklı olursunuz. Aynı zamanda kullandığınız yönetim platformlarından maksimum verim alabilir ve ağ yönetimi deneyiminizi optimize edebilirsiniz.
UEM kullanarak tüm envanterleri merkezi bir konumdan izleyebilirsiniz. Böylece sorunları zamanında ve hızlı bir şekilde tespit edebilir, bunlara çözüm üretebilir ve hatta bu çözümleri uzaktan da yönetebilirsiniz. İşleyişin hızlanması ve kolaylaşmasını sağlayan bu sistem ile maliyet tasarrufu da sağlayabilirsiniz.


Etkili Bir UEM Çözümü: Ivanti

UEM yazılımı, şirketlerin çok sayıda cihazda iş verilerini, lisansları, uygulamaları ve güvenliği uzaktan denetlemesine olanak tanır. Birleşik Uç Nokta Yönetimi yazılımı; mobil uygulama yönetimi (MAM), mobil cihaz yönetimi (MDM), yama yönetimi gibi yazılımlar ile diğer uç nokta odaklı yönetim çözümlerinin bir birleşimidir. Modern UEM araçları; masaüstü bilgisayarlar, cep telefonları, tabletler ve giyilebilir cihazlar da dahil olmak üzere çok çeşitli uç noktalara odaklanır.
Etkili ve hızlı bir UEM çözümü sunan Ivanti, kullanıcı dostu arayüzü ile farklı cihazları tek bir noktadan yönetmenize olanak tanır. Ivanti Mobile Device Management, tek bir tıkla işlem yapmanızı sağlayarak cihazlarınızı görüntülemenize, yönetmenize ve konfigüre etmenize olanak tanıyan bir mobil cihaz yönetimi aracıdır. Güvenlik açıklarına karşı da sizi koruyan bir yazılım olan Ivanti MDM, tehditleri erkenden görmenize yardımcı olurken üstün yama kabiliyeti ile kullanıcı deneyiminizi de iyileştirir.

Ivanti Mobile Device Management ile aşağıdaki avantajları sağlayabilirsiniz:

  • iOS, Android, Windows 10 gibi farklı yazılımlarda güvenle çalışır.
  • Yapılandırma, yönetim profilleri, cihaz uyumluluğu ve veri koruma uygulamalarını birleştirir.
  • Son kullanıcı desteğinin etkinliğini artırır ve çok cihazlı kullanıcılar için tek bir çözüm merkezi sağlar.
  • Kimlik hizmetleri ve güvenlik altyapısı gibi UEM teknolojilerinin faaliyetlerini düzenlemek için bir koordinasyon noktası olarak hareket eder.
  • Her bir uç noktayı her yerden haritalandırma kabiliyetine sahiptir ve böylece sorunları hem daha erken öngörmenize hem de daha hızlı çözmenize olanak tanır.

Siz de Redington güvencesi ile sunulan Ivanti UEM Çözümü ile bilgi güvenliğinizi arttırırken iş yükünü azaltabilir ve daha verimli çalışabilirsiniz. Ivanti ile soruna değil çözüme odaklanmanın keyfini çıkarın.