Kullanıcı Koruması

10.03.2021

Gizlilik, insan merkezli güvenliğin temel taşıdır. Aynı zamanda bir insan hakkıdır. Kullanıcı koruması, başlangıcından bu yana, mahremiyet göz önünde bulundurularak amaca yönelik olarak tasarlanmıştır.

person writing

Kullanıcı Koruması

Kullanıcı Koruması (User Protection)

Kullanıcı Koruması (User Protection), bulut tabanlı bir Kullanıcı Etkinliği İzleme'dir. Kullanıcı etkinliği izleme çözümü, kuruluşları riskli davranışlar konusunda uyarmak için tasarlanmış bir çözümdür. Kullanıcı koruması sayesinde, size daha fazla görünürlük sağlayan ve saldırılara daha hızlı müdahale imkanı veren basitleştirilmiş güvenlikle kullanıcılarınızı doğru zamanda doğru teknikle, kritik verileri koruyabilir ve olası riskleri azaltabilirsiniz.

Gizlilik, insan merkezli güvenliğin temel taşıdır. Aynı zamanda bir insan hakkıdır. Kullanıcı koruması, başlangıcından bu yana, mahremiyet göz önünde bulundurularak amaca yönelik olarak tasarlanmıştır. Birçoğu kullanıcı etkinliği izleme veya davranış analizinde görülen normdan sapan erken tasarım kararı verilerin uçlarda toplandığı ve merkezi bir konuma gönderildiği çözümler analizidir. Bunun yerine, bizim sorumuz şudur: kullanıcı verisi hareketini ve iletişimini nasıl en aza indirebiliriz? Çözüm, verimli olduğu kadar yenilikçi. Kullanıcı korumasında veriler ayrıştırılır, normalleştirilir ve kullanıcının uç noktasında analiz edilir. Bunun sonucunda yalnızca belirli bir uyarı olduğunda buluta gönderilir ve riski etkileyen tetiklenir. Bu yalnızca kullanıcı verileriyle etkileşimi minimumda tutmakla kalmaz, ayrıca bir dakika bile olsa önemli olan gerçek zamanlı dinamik politika eylemi sağlar. Bu, veri hırsızlığını önlemedeki fark olabilir.

Gizliliği sürdürmek için, tüm dünyada gizlilik denetimleri gerçekleştirilir. Her fırsatta ek gizlilik kontrolleri uygulamak ve tüm müşterilerin yaşam döngüsünü izlemek önemlidir. 

Kritik verilerle kullanıcı etkileşimlerinde anlamlı görünürlük elde edin

Tehlikeli kör noktaları ortadan kaldırın ve kullanıcıların ne zaman riskli davranışlara yöneldiğini görün.

Sürekli kullanıcı doğrulamasına sahip bir model uygulayın

Gerçek bir model yaklaşımı için, yaptırım uygulanan kullanıcılardan kaynaklanan riskleri en erken tespit noktasında, analistleri olağandışı davranışlara karşı uyarır.

Kapsamlı risk puanlamasıyla "kayıptan arta kalan" riski tespit edin

Uyarlanabilir, davranış merkezli politika uygulama yoluyla içeriden gelen riskten bir adım önde olun.

İçeriden gelen riskleri verimlilik ve kolaylıkla araştırın

Sorunsuz bir uygulama süreci ve riske uyarlanabilir politika otomasyonu aracılığıyla manuel temas noktası ihtiyacını azaltın.