Küçük ve 0rta Boy İşletmeler için Bulut, Sunucu ve Sanallaştırma Güvenliği Çözümleri

09.10.2021

Bulut depolama platformları sunduğu geniş kapasiteli depolama alanlarıyla verilerin saklanmasına ve paylaşılmasına yardımcı olur.

cloud

Küçük ve 0rta Boy İşletmeler için Bulut, Sunucu ve Sanallaştırma Güvenliği Çözümleri

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte pek çok firma veri depolama sürecini dijital platformlar aracılığı ile yönetmeye başlamıştır. Bulut depolama platformları sunduğu geniş kapasiteli depolama alanlarıyla verilerin saklanmasına ve paylaşılmasına yardımcı olur. Düzenli bir şekilde gruplanan verilere ulaşmak oldukça kolaydır. Ancak bu verilerin güvenli bir şekilde depolanması ve üçüncü şahısların eline geçmemesi de oldukça önemlidir. Küçük ve orta ölçekli işletmeler için dijital veri güvenliği konusunda bazı etkili önlemler alabilirsiniz.

Bulut Güvenliği Nedir?

Bulutta çalışan sistemleri korumaya yönelik geliştirilen siber güvenlik uygulamaları bulut güvenliği olarak tanımlanır. Bu sanal altyapı sayesinde uygulamalar ve depolama platformları üzerindeki veriler güvende tutulur. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin veri yönetimini kolaylaştıran bu güvenlik sistemi, çok sayıda hizmet sunar. İnternet bağlantısı bulunan her yerde bu hizmetlerden yararlanabilir; hem müşteri hem de şirket verilerinin güvende tutulması için pek çok bulut güvenliği yönteminden destek alabilirsiniz.
Bulut güvenliğinin sunduğu hizmetler farklı kategorilere hitap eder. Bu sayede şirketinizin ihtiyacına uygun dijital veri güvenliği önlemlerini almanız kolaylaşır. Kimlik ve erişim yönetimi, yasal uyumluluk, veri saklama, iş devamlılığı planlaması, veri güvenliği ve yönetimi konusundaki uygulamalardan yararlanabilirsiniz.

Bulut Güvenliğinin Sağladığı Avantajlar

Bulut sistemleri ile ilgili verilerin personelle paylaşılması da kolaylaştığı için bu sistem çağı yakalayan bir teknolojidir. Güvenli kanallar aracılığıyla kullanılan bu teknoloji veri yönetimini kolaylaştırır. Bulut güvenliği uygulamalarından yararlanarak sadece veri merkezi için değil, web güvenliği açısından da etkili bir koruma elde edebilirsiniz. Bulut depolama alanlarını koruyan protokoller, küçük ve orta ölçekli işletmelerin veri koruma amaçlarına hitap eder. Genellikle güvenlik açıklarına karşı uç nokta güvenliği sağlamak bulut hizmeti sağlayıcılarının kontrolündedir. Müşteriler, çok yönlü olarak çalışan bir sağlayıcı tercih ederek gerekli güvenlik önlemlerini alabilirler. Ağ ve donanım ihtiyaçları karşılandığında bulut güvenliğinin sağlanması için gerekli altyapı hazırlanmış olur.
Veri depolama, işletim sistemleri, bilgisayar sanallaştırma yapıları, fiziksel ağlar, aracı yazılımlar, son kullanıcı donanımları ve uygulama yönetimi bulut güvenliği kapsamına girer. Geleneksel BT güvenliğinden farklı olan bu sistem, açık bağlantıların her zaman güvende kalmasını sağlar. Sürekli güncellenen ve gelişmeye devam eden bulut güvenliği uygulamaları, siber güvenlik açısından etkili yöntemler sunar.

Bulut Güvenliğini Sağlamak İçin Etkili Çözümler

Verileri depoladığınız alanın gizliliğini ifade eden konteyner güvenliği sağlanarak veriler korunabilir. Bulut güvenliğinde yararlanılan protokoller verileri korumaya yardımcı olur. Ancak siber güvenliği etkili bir şekilde sağlamak için bazı ipuçlarından yararlanabilirsiniz. Parola yöneticisi kullanmak ve güçlü parolalar tercih etmek bu açıdan yararlı olabilir. Bulut sağlayıcınızda oluşabilecek bir kesintide verileriniz kaybolabilir. Bu riski azaltmak için düzenli olarak veri yedekleme uygulamaları yapabilirsiniz. Herkese açık Wi-Fi erişimi sağlamak veri güvenliğinizi riske atabilir. Bu nedenle bu tür ağlara bağlanmaktan kaçınmalısınız. Cihazınıza ya da verilerinize erişim izni verdiğiniz platformları düzenli olarak kontrol etmelisiniz. Bu tür kontroller kötü amaçlı kişi ve yazılımların siber saldırılarından korunmak için önemlidir. Virüs ve kötü amaçlı yazılımlardan korunmak için çeşitli siber güvenlik uygulamalarından yararlanabilirsiniz.
Redington, portföyünde bulunan Trend Micro ile veri güvenliğini kolaylaştırmayı amaçlar. Küçük ve orta ölçekli işletmeler için etkili siber güvenlik önlemleri sunan Trend Micro, veri gizliliğini korumaya yardımcı olur. İleri Tehdit Algılama - Advanced Threat Protection özelliği, hedefli siber saldırılara karşı gerçek zamanlı koruma sağlar. Aynı zamanda daha fazla siber tehdit tespit edilebilir. Bu uygulamayı tercih ederek dijital platformları hem ev hem ofis ortamında güvenle kullanabilirsiniz.