Konteyner Yönetim Platformu Seçerken Nelere Dikkat Etmeniz Gerekir?

05.08.2021

Konteyner teknolojisi, sadece kaynakları verimli kullanmanızı sağlamaz. Uzun ve karmaşık görünen işlemleri basitleştirir,

1

Konteyner teknolojisi, sadece kaynakları verimli kullanmanızı sağlamaz. Uzun ve karmaşık görünen işlemleri basitleştirir, geliştirilen kodlarda herhangi bir problem olduğunda tüm sistemin kapanmasına gerek kalmadan yazılımcıların ilgili alana müdahale etmesine yardımcı olur. Depolama alanından ciddi oranlarda tasarruf edilmesini sağlayan teknoloji, bulut üstünden çalışılmasına da imkan tanır. Konteyner teknolojisini en verimli şekilde kullanabilmek için elbette kullanıcılarına esneklik sunan ve sürdürülebilir bir konteyner yönetim platformu tercih etmek gerekir. İdeal bir konteyner yönetim platformu; geliştiricilerin çalışma sürecini kolaylaştırır, çalışılan projenin verimli ve istikrarlı yürütülmesine destek olur ve işletmelerin uzun vadede verimlilik, hız ve esneklik ihtiyaçlarına cevap verir.


Öğrenme ve Uygulama Kolaylığı


Konteyner yönetimi oldukça zor bir iştir. Her bir küme, anlaşılması için çeşitli beceri setleri gerektiren ham bilgiler üretir. Verilerin doğru analiz edilmesi için gereğinden fazla kaynak ve zaman harcanması gerekebilir. Üstelik, herhangi bir sistemde ortaya çıkan problemleri çözmek için geliştiricilerin ayırabilecekleri zaman da kısıtlıdır. Otomatikleştirilmiş akıllı izleme özelliğine sahip bir konteyner yönetim platformu, beceri setlerinin öğrenilmesine gerek kalmadan basitçe kullanılır. Sadeleştirilmiş arayüz sayesinde geliştiriciler oldukça kısa bir zaman dilimi içerisinde yönetim platformunu nasıl kullanacağını öğrenir. Platform tarafından verilen geri bildirimler sayesinde problem kısa bir süre içerisinde çözülebilir ve ortaya çıkabilecek problemlere karşı çözüm üretilebilir. Tüm bunlar doğrultusunda, operasyon maliyeti azalır ve uygulama geliştirme verimliliği önemli ölçüde artar.


Erişebilirlik


Bir konteyner yönetim platformu geliştiricisine, ihtiyaç duyduğunuz her an erişebilmeniz son derece önemli. İş birliği yapıldıktan sonra ilgili eğitimlerin verilmesi ve yenilikler hakkında bilgilendirme yapılması kadar herhangi bir problem olduğunda bağlantıya geçilebilmesi, süreç yönetiminin verimli bir şekilde ilerlemesini sağlar.


İş Akışına Uyumluluk


Mevcut sisteminizin üstüne kurarak hemen çalışmaya başlayabileceğiniz bir konteyner yönetim platformu, optimizasyon için vakit kaybetmenizin önüne geçer. Tercih ettiğiniz yönetim platformunu; şirket içi, bulut ya da hibrit farketmeksizin mevcut sisteminize adapte edebiliyorsanız istediğiniz yerde ve istediğiniz araçlarla uygulama oluşturabilirsiniz. Diğer taraftan, iş akışına kolayca uyum sağlayan platform, dağıtım ve yapılandırma süreçlerini de hiç olmadığı kadar kolaylaştırır.


Farklı Bulut Servislerinde Çalışma Olanağı


Şirket içi ve genel bulut altyapısında çalışabilme esnekliği, süreci daha hızlı ve etkili ilerletebilmek için geliştiricilere büyük bir özgürlük kazandırır. Farklı bulut tabanlı sistemlerde çalışabilme, geliştirme ve operasyon ekiplerinin bir arada çalışmalarına olanak tanıyarak zamandan ciddi oranda tasarruf etmenize yardımcı olur.


Tek Uygulama Merkezli Arabirim


Yeni dijital ürün ve hizmetlerinizi, ölçeklendirilebilirlik için hibrit buluta dağıtabilmeniz tutarlı ve stabil bir kullanıcı deneyimi elde etmenizi sağlar. Kullanılan altyapıdan bağımsız olarak tek bir arayüz üstünden konteyner yönetimi yapılmasını kolaylaştırır. Aynı zamanda, sistemde herhangi bir kesinti yapmanıza gerek kalmadan problem olan kısımda daha rahat çalışabilmenize imkan tanır. Plansız kesinti yüzünden yaşanabilecek kayıplar düşünüldüğünde müşteri memnuniyetini üst seviyeye çıkararak karlılık oranını arttırmanıza yardımcı olur.


Geleceğe Yönelik Çözümler


Otomatik yedekleme, kurtarma ve geri yükleme gibi özellikler, bir problemle karşı karşıya kaldığınızda çözüm bulma konusunda size esneklik sunar. Diğer taraftan, Kubernetes sisteminin tüm altyapısına sahip olması ve ihtiyaç duyduğunuz yapılandırmaları oluşturmanıza imkan tanıması, gelecekte gerçekleştireceğiniz projelere mükemmel uyum göstermesini sağlar.  
Birim zamanda yatırım geri dönme oranı, tercih ettiğiniz konteyner yönetim platformunun size sunduğu hız, kolaylık, verimlilik ve esneklikte saklıdır. Standart bir platform yerine daha gelişmiş özelliklere sahip bir tane edinmeniz, öğrenme ve uygulama için harcanan süreyi sorun çözmeye ayırmanıza yardım eder. Redington portföyü içerisinde yer alan Red Hat Openshift, yeni teknolojileri en hızlı şekilde sisteminize adapte etmenize yardımcı olur. Kurulum ve yapılandırma için harcayacağınız kaynağı, standartlaştırılmış çözüm küreleri sayesinde uygulamalarınızı yönetmek için harcamanızı sağlar.