Kimlik Yönetim Platformunun Sağladığı Faydalar

05.08.2021

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte her geçen gün daha ileriye giden dijital dünya, kullanıcılar ve şirketler için güvenlik ihtiyacını da beraberinde getirmektedir

1

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte her geçen gün daha ileriye giden dijital dünya, kullanıcılar ve şirketler için güvenlik ihtiyacını da beraberinde getirmektedir. Kimlik ve Erişim Yönetimi (IAM) platformları, teknoloji kaynaklarına doğru ve güvenli erişimi sağlayan politikaları ile öne çıkar. BT kaynaklarında veri yönetimi ve güvenliğin sağlanması, kimlik yönetimi platformları aracılığı ile gerçekleşir. Kontrol, doğrulama ve erişim yetkilendirmesi gibi işlemler BT kaynaklarının verimli ve güvenli şekilde kullanılması ile mümkündür. IAM, kullanıcıların erişim izinlerini doğrulayarak sisteme girişlerde ve kullanımlarda depolama, güvenlik ve yönetim kolaylığı sağlar. Kurum ve kuruluşlarda IAM sisteminden faydalanarak donanım ve yazılım alanında zararlı girişlerden ve istenmeyen siber saldırılardan korunabilir, dijital işleyin güvenliğini sağlayabilirsiniz.


Kimlik ve Erişim Yönetimi İle Ağ Güvenliği


Kullanıcılara doğru erişimin verilmesini sağlayan Kimlik ve Erişim Yönetimi, doğru şekilde kurgulandığında şirketlere büyük oranda kolaylık ve güvenlik sağlar. Erişim yetkilerinin verimli şekilde sınırlandırılması ve izni olmayan kullanıcıların ağ ve sistemlere giriş yapmasının engellenmesi IAM ile mümkündür. Şirket çalışanlarının hangi uygulama ve bilgilere erişiminin olduğunu belirlenmesi ile birlikte IAM platformlarından yararlanmaya başlayabilirsiniz. Şirketlerde Wi-Fi, dosya sunucuları, dijital varlıklar, şirket ağı ve uygulamalar erişim izinleri aracılığı ile çalışanlar tarafından kullanılabilir.


Kimlik Yönetimi İle Kolay Kontrol


Her geçen gün artan kaynak erişimi ihtiyacı, şirketlerdeki erişim izinlerinin kontrol altında tutulması zorunluluğunu da beraberinde getirmiştir. Çok Faktörlü Kimlik Doğrulama (MFA) ve Tekil Oturum Açma gibi yöntemler verilerin ilgili kişilerle paylaşımı sırasında tercih edilen güvenlik yöntemleri arasında yer alır. IAM hizmeti ile veri yönetimini bir şemsiye altında toplayabilir, ayarlamaları ve kontrolleri pratik şekilde yapabilirsiniz. Erişim kontrolünün yanı sıra çalışanların kullanımına uygun olan donanım ve uygulamaları belirlemek için de kullanılan kimlik ve erişim yönetimi çözümleri, şirketlerin kritik şekilde önem verdiği konulardan biridir.


Okta Kimlik ve Erişim Yönetim Sistemi Avantajları


San Francisco merkezli kimlik ve erişim yönetim şirketi olan Okta, müşteri ve çalışan kimlikleri gibi her türlü kimliği güvenlik altına alır. Dünyaca ünlü olan Okta, 10.000’den fazla kuruluş tarafından tercih edilmektedir. Yazılım ve API hizmetleri ile beklentileri karşılayan Okta ile lokasyon, ağ ve cihaz fark etmeksizin kimlik güvenliğini etkili şekilde sağlayabilir sistem erişimleri için tüm kullanıcıları yetkilendirebilirsiniz. Yapılandırma aşaması ile başlayan erişim yönetimi yetkilendirme, gruplandırma ve kimlik doğrulaması süreçlerini kapsar. Kuruluş sistemlerine ve ağlara tanımlanan erişim yönetimi, bilgilerin kontrol edilmesini sağlar. Kullanıcı hesaplarını ve belirlenen hesaplara ait veri ve bilgileri düzenlemenize yardımcı olan sistem, her türlü kimliğin korunması konusunda etkilidir. Okta platformunun kuruluş ve şirketlere sağladığı faydalar şu şekilde sıralanabilir:
•    Kullanışlı arayüz sayesinde sistem erişimi sunacağınız kullanıcıları kolaylıkla entegre edebilirsiniz.
•    Sistemde servisi bir kez tanımladıktan sonra farklı uygulamalar ile bağlantı sağlayabilir, ağ üzerinden erişimleri tanımlayabilirsiniz.
•    Okta’da içe aktarılan kullanıcılar tanım web sayfalarına ve dijital uygulamalara otomatik olarak giriş yapabilir.
•    Fiyatlandırma konusunda kuruluşunuzun ihtiyaçları doğrultusunda ücretlendirme yaparak maliyetlerin düşürülmesine katkı sağlar.


Üstün Performanslı Okta Kimlik Yönetim Platformu


Okta sunduğu ürün portföyü ile şirket yapılarına uygun birçok farklı yönetim sistemi ile kuruluşları buluşturur. Single Sign-On, API Access Management, Universal Directory, Advanced Server Access, Authentication, User Management, B2B Integration, Adaptive Multi-Factor Authentication, Lifecycle Management, Access Gateway hizmetleri arasından beklentilerinizi karşılayanları yakından inceleyebilir; hız, verim, güvenlik ve maliyet açısından şirketiniz için doğru ürünü kolaylıkla belirleyebilirsiniz.
Redington marka ailesi içerisinde yer alan Okta ile tüm erişim ve kimlik doğrulama işlemlerinde avantaj elde edebileceğiniz IAM platformunu satın alabilirsiniz. Dijital dünyada güvenliğinizi sağlamak ve verilerinizi etkili şekilde korumak için portföy içinde yer alan ürünlerden size uygun olanı belirleyebilir, hemen başvuru yapabilirsiniz.