Ivanti Security Controls Nedir ve Özellikleri Nelerdir

03.09.2021

Nihat Altınmakas

Ivanti Security Controls Windows,Linux işletim sistemine sahip makinelerimizi ve Vmware ESXI Hypervisor ortamımızı yönetmekte ve korumakta kullanılan bir sistem yönetim platformudur.

1

Ivanti Security Controls Windows,Linux işletim sistemine sahip makinelerimizi ve Vmware ESXI Hypervisor ortamımızı yönetmekte ve korumakta kullanılan bir sistem yönetim platformudur.
Security Controls sayesinde tek bir merkezi konsol üzerinden Patch Management, Application Control, Asset Inventory,Power Management,Virtualization Management,Reporting gibi bir çok yönetimsel işlemi gerçekleştirebiliriz.

 

 

Ivanti Security Control ürünü içerisinde yer alan Patch Management özelliği sayesinde Windows,RHEL ve CentOS Linux makinelerimiz ve ağımız da yer alan Vmware ESXI hypervisor ortamımıza patch taraması yapabilir ve bu makinelerin ve Hypervisor ortamının patch durumunu değerlendirebiliriz.


 
 
 

Application Control eklentisi    Executable Control,Privilege Management ve Browser kontrol özellikleri sayesinde kullanıcıların üretkenliğini düşürmeden IT güvenliğini arttırmaya,daha stabil bir platform oluşturmaya ve hem IT destek giderlerini hem de lisans maliyetlerini azaltmaya yardımcı olur.
Bu özelliklerin tamamını yada herhangi birini seçerek ortamımız da kullanma imkanımız bulunmaktadır.


 
*Application Control özelliği sadece Windows işletim sistemleri için geçerli bir özelliktir ve bu özelliği etkinleştirebilmek için ayrı bir add-on lisansına sahip olmanız gerekmektedir.
 

Asset Inventory özelliği ile fiziksel ve sanal Windows makinelerimizin sahip olduğu yazılım ve donanım bileşenlerini tarayabilir ve kategorilendirmeler yapabiliriz.
Tarama sonrasında detaylı hem donanım hem de yazılım envateri oluşacaktır. 
Yapılan taramaların raporları oluşturularak envater geçmişinin takibinin geriye dönük olarak izlenmesi sağlanır. Tarama sonuçları belirlediğimiz kullanıcılara mail gönderilebilir.
 
 

Yönetmiş olduğumuz makinelerin yeniden başlatma,kapatma ve uykudan uyandırma işlemlerini anında veya belirlediğimiz bir zamanda gerçekleştirebiliriz. 
Power management sayesinde güç  maliyetlerimizin düşmesini sağlayabiliriz.
Bakım görevlerimiz için yapmış olduğumuz planlamalarda makinelerimizi hazırlamış oluruz.
Zamanlanmış olarak yeniden başlatma görevlerinde,yeniden başlatma sırasındaki makinenin yeni güç durumunu açık,uyku moduna alma gibi farklı seçenekler belirleyebiliriz. 
 

 

ITScripts özelliği temel olarak Ivanti Security Controls konsolunda tanımlı olan Windows işletim sistemine sahip makine ve makine gruplarında Powershell scriptlerini çalıştırabilmemizi sağlar.
Scriptler ve çalıştırılmaları ile ilgili bir çok aksiyon alınabilmektedir.
Örneğin,ücretsiz ve ivanti tarafından sağlanan hazır scriptleri kullanabiliriz,konsoldan veya hedef makineden scripti çalıştırabiliriz,templateler oluşturabiliriz,custom scriptleri import edebiliriz.
Scriptleri anlık veya belirlediğimiz herhangi bir zamanda çalıştırabiliriz.
Çalıştırmış olduğumuz scriptlerin sonuçlarını Securtiy Controls konsolundan görebiliriz.