Industrial IOT Thingworx

21.04.2021

Nesnelerin İnteneti (IoT), büyük miktarda veri toplayan ve paylaşan akıllı bilgisayarlardan, cihazlardan, otomasyonlardan ve nesnelerden oluşan komplike bir ağdır.

IOT

Industrial IOT Thingworx

Nesnelerin İnteneti (IoT), büyük miktarda veri toplayan ve paylaşan akıllı bilgisayarlardan, cihazlardan, otomasyonlardan ve nesnelerden oluşan komplike bir ağdır. IIoT ise Nesnelerin İnterneti ekosisteminin Endüstriyel kolunu oluşturur. Endüstriyel IoT, akıllı cihaz ağlarını endüstriyel kuruluşların açık veri silolarına entegre edebilmelerine yardımcı olur. IoT araçları, işletmelerin tüm çalışanlarını, verilerini ve süreçlerini fabrika katından yönetim ofislerine bağlayabilmelerine olanak tanıyan yeni nesil bir endüstri standartıdır. IIoT çözümlerine yatırım yapmak günümüzün aşırı rekabetçi iş ortamında ayakta kalabilmek ve üretkenliği maksimize edebilmek açısından son derece önemlidir. Bu aşamada Thingworx, avantajları ile aradığınız çözüm olabilir.

ThingWorx Nedir, Nasıl Çalışır?


ThingWorx platformu, Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT) için tasarlanmış eksiksiz ve uçtan uca bir teknoloji platformudur. İşletmelerin güçlü uygulamaları ve artırılmış gerçeklik (AR) deneyimlerini hızla geliştirip dağıtmasına olanak tanıyan araçlar ve teknolojiler sunar. ThingWorx, IIoT uygulamalarının önündeki teknik engelleri ortadan kaldırırken aynı zamanda mevcut üretim ağına katma değer kazandıran pratik çözümler üretir. Piyasadaki tüm IIoT uygulamaları arasında özel bir yere sahip olan PTC ThingWorx, şirketinize değer katan hızlı ve pratik çözümler üretir. Fiziksel ve dijital dünya arasında kusursuz bir iş birliği sağlayan ThingWorx, tahmine dayalı analiz, data analizi, makineler arası iletişim (M2M), IoT entegrasyonları ve artırılmış gerçeklik (AR) araçlarının bir arada kullanımına olanak tanır.


Thingworx Avantajları ile Sektörde En Önde Olmanın Ayrıcalığını Yaşayın


Gerçek Zamanlı Veri Analitiği

Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT), üretim araçlarına genel verileri entegre ederek makineden makineye (M2M) iletişim becerilerini en üst seviyeye taşır. Ortak bir sanal ağ üzerinde toplanan tüm makine verileri, orijinal ekipman üreticilerine (OEM'ler) daha etkili analitik modeller oluşturabilmeleri için verileri derleme ve analiz etme yeteneği sağlar.


Tam Zamanlı Takip

Çok yönlü ve tam zamanlı veri analizi, işletmelerin varlıklarını eş zamanlı olarak ve üst düzey performansla izleyebilmelerine olanak tanır. İnternet bağlantılı Endüstriyel IoT; üretim tesisleri, üretim bantları, otomasyon sistemleri ve uzak tabanlı işletim birimleri için daha fazla görünürlük ve kontrol anlamına gelir.
 

Öngörülebilir Bakım Aralığı

Öngörülebilir bakım aralığı; işletmelerin makine/ekipman sağlığını izlemesine, kullanım ihtiyaçlarına uygun olarak bakım planlaması gerçekleştirebilmesine ve planlanmamış arıza risklerini ortadan kaldırarak önleyici bakım tedbirleri alabilmesine imkân tanır. Bu sayede makineler hem daha verimli ve kayıpsız çalışır hem de arızaya bağlı üretim sorunları ortadan kaldırılır.


Varlıkların Optimizasyonu


Endüstriyel IoT çözümleri, işletmelerin varlık performanslarını takip edebilmelerine, çalışma süreçlerindeki zayıf halkaları keşfedebilmelerine ve operasyonel verimliliklerini yükseltebilmelerine destek olur.


Güvenli İş Ortamı


Endüstriyel IoT'nin temel bir diğer işlevi de iş yerini daha güvenli hale getirmektir. Mevcut iş güvenliği mevzuatlarına ve genel çalışma kurallarına göre yapılandırılabilen IIoT çözümleri, iş yeri yaralanmalarını en aza indirmek ve çalışma şartlarını optimize etmek için işletmelere farklı alternatifler sunar.

IIOT Çözümleri ile Performansınızı En Üst Seviyeye Taşıyın

Üretim, lojistik, otomotiv, depolama, perakende ve madencilik dahil olmak üzere birçok sektörde üretkenliği artırmak ve işletme maliyetlerini iyileştirmek için IIoT çözümlerine ihtiyaç vardır. Küresel IoT harcamalarının önemli bir bölümünü oluşturan Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT), otomasyon ve entegrasyon sürecinin mantıksal bir uzantısı olarak çalışır. Fiziki malların üretimi ve nakliyesi ile iç içe olan işletmeler IIoT sayesinde çok daha yüksek operasyonel verimlilik elde edebilir ve yeni iş modellerine sorun yaşamadan geçiş yapabilir. Ayrıca işletmeler, Endüstriyel IoT araçlarını kullanarak otomasyon, optimizasyon, varlık performansı yönetimi ve müşteri ilişkileri alanlarında yeni metotlar ve gelir modelleri oluşturabilir.


Redington ürün ailemiz ve IIoT platformu içerisinde yer alan PTC çözümlerimiz sayesinde dijital dönüşüm sürecindeki tüm zorlukların üstesinden kolayca gelebilir, IIoT yazılımına tam erişim sağlayarak iş verimliliğinizi ve potansiyelinizi yükseltmeye hemen başlayabilirsiniz.