Esneklik, Heterojenlik ve Son Kullanıcı Seçimi: Neden Mobile Iron'u Microsoft’a Tercih Etmelisiniz?

06.08.2020

Geçen hafta, Mobile Iron’un CMO'su Rhonda Shantz, Microsoft müşterilerinin Birleştirilmiş Uç Nokta Yönetimi (UEM) kullanım gerekliliklerini çözmek için Mobile Iron'u seçmesinin dokuz nedenini paylaştı.

1

Geçen hafta, Mobile Iron’un CMO'su Rhonda Shantz, Microsoft müşterilerinin Birleştirilmiş Uç Nokta Yönetimi (UEM) kullanım gerekliliklerini çözmek için Mobile Iron'u seçmesinin dokuz nedenini paylaştı. Önümüzdeki haftalarda bu nedenleri daha ayrıntılı olarak paylaşacağız.
 

  1. Bulut Teknolojisi, On-Premise Yazılımları ve Karma Ortam İçin Esneklik

Her şeyden önce, Mobile Iron size ve iş ortaklarınıza, on-premise uygulamalarını, bulut uygulamalarını, verileri, cihazları ve kimliğin tümünü güvence altına alma imkanını tek bir çözümde sunar.

Birleşik Güvenlik Platformu

Modern işletmeler İK, pazarlama, mühendislik, satış ve daha birçok alanlarda Hizmet Olarak Yazılım (SaaS) uygulamalarını kullanmaya devam ediyor. İşletmeler, On-Premise yazılımlarından Hizmet Olarak Yazılım (SaaS) uygulamalarına ve hibrit ortamlara geçtikçe, farklı ihtiyaçları destekleyen birleşik sıfır-güven platformları zorunlu bir ihtiyaç haline gelmektedir. Bugün çoğu işletme, eski ve yeni tüm uygulamalara güvenli ve kesintisiz son kullanıcı erişimi sağlayabilen karma bir ortama sahiptir.

Modern kimlik doğrulamayı desteklemek üzere geliştirilmiş kısıtlayıcı teknolojilere (örneğin, Microsoft Azure AD koşullu erişim) tüm uygulamalarınız için güvenmemelisiniz. Çünkü, bir uygulama modern kimlik doğrulamayı desteklemiyorsa, mevcut tek seçeneğiniz konum kullanımıdır ve çok faktörlü kimlik doğrulaması (MFA) gerektirir. Yani kimliğini doğrulamamış kullanıcıların, uyumlu olmayan bir cihazdan gelen uygulamaları ve verileri kullanmasına izin vermeniz işletmenizi güvenlik ihlali riskiyle karşı karşıya bırakacaktır.

Operasyonel Verimlilik ve Üstün Yönetici Deneyimi 

Mobile Iron çözümleri, yöneticilerin çalışanları için uygulama geliştirmesini ve bunları tüm şirkete sunmasını kolaylaştırır. Örneğin, yönetim denetimi devri hizmeti ile dünya genelindeki ofislerinize operasyonel verimlilik sağlamak, yerel çevre ile ilgili sorunları ele almak, cihazlara ayrıntılı erişim ve denetim gibi birçok özellikten faydalanabilirsiniz.

Bulut Hizmetlerini Güvenle Kucaklama İmkanı

Mobile Iron, müşterilere ve iş ortaklarına, on-premise gibi bir dağıtım modelini veri merkezleri veya bulut aracılığıyla seçebilme imkanı sunar. 
Mobile Iron iş yüklerini ve altyapılarını dijitale geçiren işletmelerin müşterilerinin cihazları herhangi bir hizmet kesinti yaşamadan taşımasına izin verir. Bu, sorumlu olduğunuz endüstri uyumu yükümlülüklerine tam olarak uygundur.

2. Modern Kurumsal Dünya Heterojendir: Yalnızca Microsoft'a Ait Değildir 

İlk bakışta, Microsoft’un entegrasyonu daha sıkı görünebilir; doğru olsa bile, sadece kendi çözümleriyle sıkıdır. Günümüzde yaygın olarak kullanılan Microsoft Intune; SaaS, on-premise uygulamaları ve hizmetleri için son kullanıcı deneyimi bunaltıcıdır. Şirketler zaten uygulama döngüsünde çalıştıkları için en iyi çözümlerini (e-posta, ofis işbirliği (Slack), kimlik (Ping, Okta), güvenlik, mobilite ve cihaz altyapısı) korumak isterler. 

Ancak Microsoft’un yaklaşımı, türünün en iyisi araçları etkili bir şekilde kilitler. Diğer taraftan, her şey için Microsoft'a güvenen kuruluşlar, Microsoft’un teknoloji yol haritasındaki devamlı güncellemeler sebebiyle zorluk yaşayabilir. Peki siz, Microsoft’un şirketinizin operasyonel ve güvenlik işlerini şimdi ve gelecekte duraksatmasına hazır mısınız?

Taşınabilirlik ve cihaz altyapınızın işbirliği, paylaşımı, kötü amaçlı yazılımdan korunması ve kimliğine kadar her şey için Microsoft'a güvenirseniz, yenilenme için pek fazla seçeneğiniz olamaz. Yoksa, Microsoft'a ait kurumsal dünyanın bölüşüldüğünü ve paydaşlarınıza hizmet etme yeteneğinizin sınırlandığını anlayacaksınız.

3. Son kullanıcı deneyimi ve kullanıcı seçiminin önemi 

Kullanıcı seçimi ve son kullanıcı deneyimi açısından değerlendirildiğinde, kolay işe alım, en iyi cihaz deneyimi ve en iyi kullanıcı arayüzü hizmetleri bakımından müşteriler Mobile Iron'u seçti.
Mobile Iron, çalışanları ve kullanıcı seçimlerini sınırlayan Microsoft Intune'dan farklı olarak BT’yi herhangi bir satıcıdan gelen herhangi bir uygulama ile herhangi bir cihazı kullanmalarını mümkün kılar. Örneğin, Microsoft şu anda kişisel profile sahip öncü Android cihazları veya taşıma, enerji, iletişim, üretim, yağ ve gaz endüstrilerindeki liderler tarafından benimsenen, FOTA özellikli Samsung ve Zebra cihazlarını desteklemiyor.


Görsel: Honeywell


Görsel: Zebra

Apple cihazlarından macOS / iOS / tvOS’u kullanma ve destekleme seçenekleri sunmak, profesyonel destek ve kontrol gerektirir. Mobile Iron, tüm cihaz kullanımlarını destekleyerek Windows ve iOS ötesinde cihazları yönetmesi gereken firmalar için en iyi çözümdür.


Görsel: İşletmeler İçin Sanal Gerçeklik Gözlüğü

Çalışanlara cihaz ve uygulama seçimi sunmak, şirketiniz için önemli olduğu kadar çalışanlarınızın sorunsuz bir deneyim yaşaması için de önemliyse, seçeneklerinize daha farklı bir şekilde bakmanız gerekir. İşte bu noktada, Mobile Iron mükemmel bir yaklaşım sağlar. Çözümlerimiz, basit ve ölçeklenebilir birleştirme işleminden cihaz içi deneyime kadar verimliliği artıran bir esneklik sunar.

Modern Dijital Çalışma Alanınızın İhtiyaçlarını Belirleyin 

Kullanıcıların herhangi bir cihazdan, herhangi bir uygulamadan, herhangi bir konumdan, herhangi bir ağ üzerinden çalışmasını sağlayabilmek, Modern Dijital Çalışma Alanının başarı anahtarıdır. BT ve güvenlik liderlerine, çalışanların kullanıcı deneyimini etkilemeden seçtikleri herhangi bir cihaz ve uygulamadaki iş verilerini güvence altına alma yetkisi verebilecek güvenlik önlemi şarttır. Eğer güvenlikte ve üretkenlikte aynı yoldan ilerlenirse, kullanıcılarınız bunun etrafından dolanmanın bir yolunu bulacaktır ve artık güvenli olmayacaktır.

Yukarıdaki şema modern bir işletmedeki iki kritik gücün sürekliliğini göstermektedir: verimlilik ve güvenlik. 
Ne kadar gelişmiş kontrol sisteminiz varsa, Sıfır Güven'e doğru ilerlediğinizde güvenliğiniz de o kadar güçlü olur. 
Üretkenliği artıran uygulama ve hizmetlerle ne kadar esneklik sunabilirseniz, Modern Dijital Firma olmaya da o kadar yakın olursunuz. 

Hemen Başlayın 

Yalnızca Microsoft'a ait bir pakete geçmenin yaratacağı engeller hakkında daha fazla bilgi edinmek için ilgili elektronik kitabımızı okuyun. Mobile Iron'un ihtiyaçlarınıza uygun kapsamlı bir UEM çözümü nasıl sağlayabileceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için ise bir Mobile Iron satış temsilcimizle görüşün.